Възможности за онлайн образование – полезни връзки

Онлайн платформи за обучение

edX – курсове се обучение и образователни програми на Харвард и Масачузетския технологичен институт (MIT)

Основана от Университета „Харвард“ и Масачузетски технологичен институт, през 2012 г., edX е надеждната платформа за образование и обучение.  Днес от нейните възможности се възползват 20 милиона учащи се, повечето от висшите университети в света и водещи в индустрията компании. edX трансформира традиционното образование, премахвайки бариерите на разходите, местоположението и достъпа.

Отговаряйки на търсенето на хората да учат според собствените си условия, edX предоставя най- висококачествено обучение, включително новаторските програми на MicroMasters®. Платформата предлага курсове, вариращи от обработката на данни и компютърни науки до лидерство и комуникации, езиково обучение, инженерство, психология, електроника, биология или маркетинг. Обучаемите могат да се възползват от курсовете, както безплатно, така и в платения вариант да получат валиден сертификат.

Връзка с онлайн платформата на edX – ТУК

edX - online education

Dата Camp – анализ на данни и програмиране

Dата Camp, основана през 2014 г.  – платформа за обучение по анализ на данни и програмиране. Изключително полезна и предлага разнообразни курсове, съответстващи на различните степени на нивото на предварителна подготовка на обучаемите – Python, R, SQL, Data Scientist, Data Engineering, Machine Learning Scientist и свързаните с тях области на приложение  и инструментариум.

Data Camp - online education

Връзка с онлайн платформата на Data Camp – ТУК.

Кан Aкадемия – “образование на всекиго и навсякъде, безвъзмездно”

Кан Aкадемия

(на английски: Khan Academy) е образователна организация с идеална цел.

Уебсайтът на Кан Академия е създаден през 2006 г. от Салман Кан, американец от бангладешки и индийски произход. Салман Кан е завършил Масачузетския технологичен институт (MIT), както и Бизнес училището на Харвард (HBS). Мисията на организацията е „да предостави висококачествено образование на всекиго и навсякъде, безвъзмездно“. Ученикът придобива знания и умения от сайта с помощта на над 10 000 видео урока и повече от 100 000 упражнения. Темите покриват различни сфери на знанието – математика, история, здраве и медицина, финанси, физика, химия, биология, астрономия и космология, икономика, органична химия, американска история, история на изкуството, програмиране и компютърни науки и други. Образователните клипове са гледани над 200 милиона пъти в YouTube. Българският е сред най-превежданите езици в Кан Академия към 2018 г.

Khan Academy - online education

Връзка с онлайн платформата на Khan Academy – Тук.