ПАНДЕМИЯТА ОТ КОРОНАВИРУСА – ТРЕНИРОВКА ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО ИЛИ … ?!

Американският бизнесмен и филантроп Бил Гейтс изнася реч на срещата на върха по въпросите за борбата с маларията на 8 авеню Нортумбърланд на 18 април 2018 г. в Лондон, Англия.

Домакин на срещата е Медицинското дружество от Масачузетс и Медицинския журнал на New England

На срещата на върха Общността на нациите , наричана в миналото и Британска общност и включваща 53 независими държави се призоват лидерите на Общността да се ангажират да намалят наполовина случаите на малария в рамките, в рамките на следващите пет години с цел 650 000 живота.

Бил Гейтс смята, че идващата болест може да убие 30 милиона души в рамките на 6 месеца – като казва, че “трябва да се подготвим за нея, както се готвим за война”.

Следващото смъртоносно заболяване, което ще предизвика глобална пандемия, предстои”

“Болест, като пандемичния грип от 1918 г. , може да убие 30 милиона души в рамките на шест месеца, казва Гейтс и добави, че следващата болест може дори да не е грип, но нещо, което никога не сме виждали.”

Светът трябва да се подготви, както се готви за война… ” казва Гейтс.

“Ако има нещо, което знаем от историята, това е, че ще възникне смъртоносна нова болест и ще се разпространи по целия свят.”

Това може да се случи лесно през следващото десетилетие. … ние не сме готови !”

В хода на срещата Гейтс насочва вниманието на присъстващите :

“… ние изваждаме децата от бедността по целия свят и ставаме по-добри в премахването на заболявания като полиомиелит и малария.

Но “има една област, в която светът не постига голям напредък и това е готовност за пандемия.”

Вероятността да се появи такова заболяване продължава да нараства. Нови патогени се появяват непрекъснато с увеличаването на световното население, което влияе на околната среда” “Става все по-лесно и по-лесно за отделни хора или малки групи да създават биологични оръжия, които могат да се разпространят като пожар по целия свят”

Според Гейтс, днес е налице достатъчен потенциал, който да позволи на малка терористична група, извън контрола на правителствата, да създаде още по-смъртоносна форма на едра шарка в обикновена лаборатория”

” … и в нашия взаимосвързан свят хората, пътувайки активно със самолети, преминавайки от един континент на друг, да пренесат заразата за няколко часа.”

Гейтс е представил симулация от Института за моделиране на болести, която установи, че нов грип като този, който уби 50 милиона души в пандемията през 1918 г., най-вероятно ще убие 30 милиона души в рамките на шест месеца.

Симулация за разпространение на потенциална смъртоносна епидемия, подобна на грипната епидемия от 2018 г. (Бил Гейтс)

“Болестта, която ще ни изненада, вероятно е подобна на тази и ще се разпространява по подобен начин, както е наблюдавано при вирусите на SARS и MERS.”

Бил Гейтс, фокусира вниманието на аудиторията, с думите : “Ако трябваше да кажеш на световните правителства, че оръжията, които могат да убият 30 милиона души, са в процес на изграждане в момента, веднага ще се вземат спешни мерки за подготовката срещу заплахата.”

В СЛУЧАЙ НА БИОЛОГИЧНИ ЗАПЛАХИ ЛИПСВА ТАКОВА ЧУВСТВО ЗА НЕОТЛОЖНОСТ, казва той. “Светът трябва да се подготви за пандемиите по същия сериозен начин, по който се подготвя за война.”

“В онзи момент, когато военните опитаха симулирана военна игра срещу епидемия от едра шарка, крайният резултат беше „победител едра шарка – човечество нула“, казва Гейтс и добавя, че е оптимист и смята, че можем “по-добре да се подготвим за следващата вирусна или бактериална заплаха”.

“По някакъв начин сега сме по-добре подготвени, отколкото бяхме за предишни пандемии. Имаме антивирусни лекарства, които в много случаи могат да направят поне нещо за подобряване на процента на преживяемост. Имаме антибиотици, които могат да лекуват вторични инфекции като пневмония, свързана с грипа”

На тази среща Бил Гейтс обявява : “Също така се доближаваме до универсална ваксина срещу грип”

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс ще предостави безвъзмездни средства в размер на 12 милиона долара, за да насърчи разработването на тази ваксина.

“…И ние ставаме по-добри и в бързата диагностика – което е от съществено значение, тъй като

първата стъпка към борбата с НОВОТО заболяване е КАРАНТИНАТА.

Само тази седмица нов изследователски документ в списание Science засегна разработването на начин да се използва технологията за редактиране на гени Crispr за бързо откриване на заболявания и идентифицирането им с помощта на същия вид хартиена лента, използвана в домашен тест за бременност.

Но все още не сме достатъчно добри в бързото идентифициране на заплахата от заболяване и координирането на реакция, както показа глобалната реакция на последната епидемия от ебола.”

“Трябва да има по-добра комуникация между военните и правителствата, за да се подпомогне координирането на отговорите в случай на епидения”, каза Гейтс. И той смята, че правителствата се нуждаят от начини за бързо привличане на помощта на частния сектор, когато става въпрос за разработване на технологии и инструменти за борба с възникващата смъртоносна болест.

Мелинда Гейтс наскоро заяви, че заплахата от глобална пандемия, независимо дали се появява естествено или е проектирана, е може би най-големият риск за човечеството.

„Помислете за броя на хората, които всеки ден напускат Ню Йорк и обикалят целия свят – ние сме взаимосвързан свят“, “Тези връзки правят всички уязвими” казва тя.

Автор на статията : Kevin Loria, Apr 27, 2018

Източник : https://www.businessinsider.com/bill-gates-warns-the-next-pandemic-disease-is-coming-2018-4