РЕГИОНИ

World_map_regions

ЕВРОПА – Ключови политически и икономически теми. Предизвикателства към икономиките. Средата за сигурност и терористични заплахи. Миграционен натиск и реакцията на обществото. Агресивната руска политика. BREXIT и задълбочаваща се криза на доверие в европейските институции и лидери.

БАЛКАНИ – Предизвикателства към икономиките, средата за сигурност и обществото. Миграционния натиск. Интересите на Турция, Русия, САЩ, Китай и страните от Персийския залив.

РУСИЯ – Руската вътрешна и външна политика. Отношенията между Русия и САЩ и последиците извън границите им. Втвърдяването на външната политика на Русия. Руските интереси.

АМЕРИКАСеверна и Южна Америка. Важни аспекти на политиката, икономиката и средата за сигурност. Приоритетите на САЩ като лидер в региона и световната политика.

АЗИЯ – най-населения континент в света. Процеси във вътрешната и външна политика на страните от региона. Състояние на икономиките. Среда за сигурност. Енергийни източници. Здравна политика и рискове.

СРЕДЕН ИЗТОК – политика и социално-икономически въпроси, проблеми на сигурността в Близкия изток и Северна Африка.

АФРИКА – политически и икономически процеси. Тенденции в областта на сигурността съответно в Субсахарска и Северна Африка. Здравна политика и рискове. Глада. Зачитане на правата на човека.

АРКТИКА – Политически, икономически и социални тенденции за развитие в Арктика и тяхното значение за света. Изследователски програми и резултати.

Последни данни за ограничения за пътуване и затваряне на границите по държави – ТУК.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ – ТУК :

countrymeters.info Статистика в реално време. Брояч на населението за всяка страна. Информация за темп на прираст, религии и разпределението в страната, история на нарастването на населението през годините и др.

Different indices by country – Информация чрез индексиране на качеството на медицинската грижа за населението по страни, цената на живота, цената на имотите, престъпност, замърсяване, трафик, цена на пътуванията и др.

Световна здравна организация (WHO)

Information about the World – Информация за света и държавите, континенти, държави, флагове, валути, часови зони, пощенски и телефонни кодове, домейни и т.н.