Университетът Джон Хопкинс за COVID-19

В хода на борбата с епидемията от коронавируса COVID-19, излиза много информация и от различни източници.

Прилаганите мерки са дискутирани широко от компетентни специалисти или от откровено  меркантилни, търсещи сензация и внимание личности или медии. За съжаление, много хора повлияни от тенденциозно представени факти или вследствие на откровена неграмотност са склонни да неглижират или да се противопоставят на установените правила за спазване на карантината и изискванията за физическо дистанциране. Важното е хората да са убедени и да разберат,  че справянето с тази глобална епидемия и последствията от нея, зависят от ефективното прилагане на кризисните планове на държавите.

Университетът Джон Хопкинс активно участва в борбата с епидемията още от първите дни, когато тя още не беше обявена за глобална заплаха от Световната здравна организация.

Учените разбирайки огромното значение на навременната и достоверна информация бяха първите, които създадоха Карта за проследяване на развитието на епидемията.  Учени от Университета Джон Хопкинс, в клипа по-долу, коментират обективно ситуацията към момента, характера на коронавируса, процеса на разработването на ваксина и мерките, които са потвърдени като ефикасни.

Клипът може да бъде гледан със субтитри на български ! Изберете от менюто и опциите, намиращи се долу в дясно на самия панел на клипа. Целта е повече от тези които не вярват и не са убедени, че предприетите мерки са правилни, да осмислят своето хейтърско поведение.

Учени от Университета Джон Хопкинс за COVID-19